Het Interpretatiecentrum over het Carnaval van Binche

Gepubliceerd door Marie Lempereur op

Nieuwe vaste tentoonstelling

Dompel u onder in het hart van een unieke folklore die door de Unesco werd erkend en beleef het fantastische carnaval van Binche alsof u er zelf bij bent.

Het Interpretatiecentrum is verschillend van klassieke museumzalen omdat het u uitnodigt om het Carnaval van Binche, zijn geschiedenis, zijn actoren, zijn gebruiken en tradities dankzij een immersieve en multi-zintuiglijke ervaring te ontdekken. Dit nieuw ontwikkelde participatieve parcours presenteert de mooiste stukken uit de collecties van het museum, nog nooit eerder tentoongesteld archiefmateriaal, unieke getuigenissen, foto’s en documentaires. Bovendien worden uw zintuigen geprikkeld door voorwerpen die u mag aanraken en zelfs door geuren.

Het Interpretatiecentrum is meer dan een gewoon museumsbezoek, maar een echte belevenis !