Happy Heads – Benoit+Bo

Gepubliceerd door BenBfx op

22.06 > 3.11.2019

De een is Frans, de ander is Chinees. Benoit + Bo, dat zijn twee culturen, twee parcours, twee gevoeligheden die hun respectievelijke erfdelen gebruiken om verrassende hedendaagse werken te scheppen die de Occident en de Oriënt combineren en tegelijk een half geamuseerde en half bittere kijk werpen op de wereld om ons heen.

Het kunstenaarsduo dat in Europa maar ook in Hong Kong of Australië exposeert neemt ons mee in een heel kleurrijke parallelwereld waar ze een aantal maskers van papier-maché herinterpreteren die in China traditioneel tijdens het Lantaarnfeest gedragen worden.

In de tentoonstelling Happy Heads treden hun werken in dialoog met de verzamelingen van het Museum van het Carnaval en het Masker op een manier waardoor een verbinding tot stand gebracht wordt tussen het verleden (het traditionele ritueel) en de hedendaagse tijd (de visie van hedendaagse kunstenaars op dit ritueel).