Precious breath : de wedstrijd

Gepubliceerd door Marie Lempereur op

In het kader van de tentoonstelling « Respiro prezioso » organiseert het internationaal Museum van het Carnaval en het Masker in samenwerking met de Accademia delle Arti Orafe in Rome een internationale tekenwedstrijd.

De doelstelling van deze wedstrijd bestaat erin de creativiteit van studenten, designers, amateurschilders en kunstschilders te stimuleren door ze uit te nodigen om het mondmasker door een illustratie te herinterpreteren.

Alle tekentechnieken- en methodes zijn toegelaten : potlood, houtskool, aquarel, schilderen, pastel, viltstift,…zover het gaat om een tekening en het een eigen werk van de deelnemer is.

Aan de wedstrijd kunnen alle studenten, amateurschilders en kunstschilders vanaf 16 jaar uit België, italië of enig ander land deelnemen.

Na een eerste voorlopige selectie worden de werken voor een officiële selectie voorgelegd aan de jury bestaande uit vertegenwoordigers van het internationaal Museum van het Carnaval en het Masker en de Accademia delle Arti Orafe die de winnaars kiezen.

De jury slecteert 5 projecten waarvan de auteurs een deelname aan een unieke virtuele workshop onder de leiding van Barbara Brocchi winnen.

Één door de jury geselecteerde winner ontvangt als extraatje een cheque ter grootte van 250€.

Download het wedstrijdreglement and het wedstrijdformuleer :

Categorieën: Non classé